@import((Zoek)) Gastronomie,kookkunst en wetenschap.

Gastronomie is de wetenschap van smaak en proeven. Wij leveren daarvoor het gereedschap.

Stacks Image 11
Gastronomie, kan twee dingen betekenen:

• de studie van alles wat met de hogere kookkunst te maken heeft.

• de studie van alles wat te maken heeft met de betrekking tussen voedsel en cultuur.

Kookkunst of wetenschap.

Er wordt vaak gedacht dat de term "gastronomie" uitsluitend slaat op de kunst van het koken, maar dit is slechts een klein deel van de definitie. Een kok is niet per definitie hetzelfde als een fijnproever. De voornaamste activiteiten van een fijnproever zijn het ontdekken, proeven, ervaren, onderzoeken, begrijpen en schrijven over voedsel, kortom het onderzoeken van alles wat met voedsel te maken heeft. De moderne definitie van gastronomie is daarom: De wetenschap van smaak en proeven. Hierbij wordt het woord smaak gebruikt voor producten (iets heeft smaak), de mens doet het proeven en vindt er iets van.(bron Wikipedia)